Kongen af Danmark, 1975
Kønt så der ikke ud ved Fanø Bad:
HøjskoIe-handeI 1976.
Fanø Ugeblad.
Strandhotellet, Fanø Bad, er blevet solgt. »Hotellet”, som den ”Rejsende Højskole” har ejet, er blevet overtaget af købm. Anders Burgdorff Jensen for restgælden ca. 385.000 kr. Den grimme, misligholdte bygning er nu kommet i gode hænder, idet det er planen at nedrive hele skidtet. Nedrivningen kommer til at tjene 2 formål: en forskønnelse af Fanø Bad, og plads til et nyt moderne supermarked i bygningsstil med det nye hotel Vesterhavet. Det nuværende supermarked bliver nedlagt og bygningen skal anvendes til andet formål, måske til diskotek og bodega, men det ligger ikke helt fast endnu.
Kongen af Danmark
Nu ejer Tvind skolerne det store, fem etager høje skrummel med den røde løber på hovedtrappen op til receptionen på førstesalen under portalbuen og altanen, der pranger med det imposante navn. Bordtennisbolde pisker forbi vinduerne i spisesalen, og porcelænet, der, klinger i opvasken, er ikke det musselmalede. Hvad det heller ikke er i Danland Feriehotel overfor, eller i det koksfarvede Scan Club Fanø længere inde ad Strandvejen, som de gamle fanniker bliver ved med at kalde Badevejen. Men Kongen af Danmark er trods alt blevet stående, i modsætning til Kurhotellet og Strandhotellet, der er afløst af de nye dusinhoteller.
Feriehotellet Fanø Bad
22. juni 1974 blev en mærkedag for Fanø Bad – det eftertragtede ferieområde på Fanøs vestlige side. Da åbner Feriehotellet Fanø Bad – og området får efter 30 års halten sin første egentlige hotelvirksomhed. Hotellet er bygget af Interessentselskabet af 7. juli 1971, der med en årlig omsætning på ca. 800 mill. kr. er en af vore største byggevirksomheder, skriver bladet ”Hotel og Restaurant”.
I Fanø Ugeblad kunne man den 14. juni endvidere læse:
”Feriehotellet Fanø Bad er ikke et hotel i traditionel forstand. Det har ingen værelser, men derimod 148 klublejligheder, med plads til 4 – 8 personer. Derudover har hotellet en restaurant med 200 pladser, et cafeteria, der kan rumme 100 gæster, en krostue med plads til 50 samt en sal til omkring 500 mennesker. Desuden er der både en indendørs- og udendørs swimmingpool samt kondirum og sauna.
Daglig leder af restaurationsafdelingen blev kroejer Svend Rasmussen, Krogaarden, Nordby. Som leder af hotelafdelingen er ansat en inspektør.
Det er noget af et eksperiment sige S. Rasmussen – men det skal nok gå. Området har hotelmæssigt været forsømt i mange år, og i betragtning af, at der er mellem 60.000 til 80.000 mennesker på Fanø i højsæsonen – og heraf en stor del på Fanø Bad – skulle der nok være behov for endnu et hotel.
På spørgsmålet om det bliver en sæsonforretning, lød svaret: - Selvfølgelig bliver der mest at gøre i sommerhalvåret, men hotellets ejere vil føre en prispolitik, der formentlig også vil få gæster hertil om vinteren. I højsæsonen koster en 4-pers. Lejlighed 1.195 kr. om ugen. Uden for sæsonen sættes prisen for en tilsvarende lejlighed ned til 300 kr. om ugen, så det også bliver muligt at leje ud til enkeltpersoner. Og i øvrigt håber vi gennem de hotelfaciliteter, der nu er skabt, at kunne forlænge feriesæsonen på Fanø.
Svend Rasmussen oplyser, at interessentselskabet der står bag feriehotellet, har kontakt med en række sydeuropæiske rejsebureauer for ligeledes derigennem at øge offseason-turismen. Med den store sal i hotellet håber man også at kunne få kongresser til Fanø. Samtlige af de 146 klublejligheder er forsynet med en altan, der vender ud mod Vesterhavet. Endvidere er lejlighederne udstyret med køkkener, så gæsterne selv kan tilberede morgenmaden.
Feriehotellet Fanø Bad har kostet omkring 30 mill. kr. Det er bygget der, hvor det gamle Kurhotel lå. Et forbavsende byggeri, bygget i sandklitter, det hele, alt sejlet herover, og alligevel har entreprenørerne overholdt byggetiden til punkt og prikke.”