Fanø Ugeblad den 4. november 1982:
Stormflod
Fanø kommune udsender i november 1982 et lille hæfte "Det gælder os alle" - en information om stormflod.
Hæftet indeholder orienterende koter (højder) for mulige oversvømmelser i de forskellige områder i Nordby og Sønderho. Den giver meddelelse om, hvordan der varsles, hvad man skal foretage sig, såfremt vandet igen når stormflodshøjde. Der er endvidere en huskeliste som enkelte husejere kan benytte til notater for at huske at foretage sig det mest nødvendige. Endelig indeholder hæftet en opfordring til frivillige, der ikke selv rammes, melder sig til organiseret hjælp.
Forslag til lokalplan nr. 24 for et område til stormflodssikring af Nordby
Et flertal i Fanø byråd har i sit møde den 3. september 1984 godkendt forslag til lokalplan nr. 24 for et område til offentligt formål.
Forslaget omfatter
et område der strækker sig fra højereliggende arealer ved Gråbjerge mod nord, langs Langelinie og Postvejen frem til Storetoft mod syd.
Norddiget bed færgelejet | Syddiget ved Rindby |
Syddiget ved Havnevej | Porten ved Havnevej |
Stormflodssikring i april 1984
Projektet er opdelt i 3 etaper.
1. etape omfatter anlæg af jorddige mod nord langs med vejen til Vester-Nasen, et stenkastningsdige langs Færgestrand og betonmurssikring fra Strandslippe til Færgevej. - Sikring langs havnen foreslås med en ny betonmur på ca. 1,25 m over terræn.
Jorddiget kan udføres på 3 måder, enten langs vandet til knoldene mod nord eller langs Vester Nasen og endelig øst vest langs bebyggelsen mod nord. Det mellemste digeprojekt var at anbefale.
Man anbefalede digeprojektet, der føres skråt fra en udvidet sikret P-plads nord for færgelejet og nordvest om Søfartsskolen. Det er både den bedste og den billigste løsning og den tilgodeser de naturfredningsmæssige interesser i sagen. Diget skal op i en højde af 4,5 meter over dansk normal 0. Hvor diget er tænkt placeret, har de fleste steder en højde af 3 meter, men diget vil kunne ses - naturligvis - men alligevel ikke så voldsomt, som nogle frygter. Kystinspektoratet anbefaler også denne linieføring. Når staten går ind med et tilskud på 50 % og amtet med 25 så skal projekterne kunne holde de næste 100 - 200 år og statens bygninger skal være sikrede (Søfartsskolen). -
1. etape vil kunne påbegyndes i foråret 1985 og vil være færdig i foråret 1986.
Prisen ca. 3,3 mill. kr.
2. etape omfatter etablering af betonmurssikring fra Lille Slippe til Havnevej og betonmurssikring samt jorddige til plejehjemmet. Man vil forsøge at trække diger og mure så langt tilbage, så de ikke virker skæmmende, og de kan
blive skjult med bevoksning o.a. Der skal være lukkeanordninger ved Havnevej og Svenskervej i ca. kote 3. Muligvis skal Svenskervej lukkes. Fra Strandslippe skal muren være ca. 1 meter højere, end de eksisterende haver. - Fra fiskehandlen og langs med P-pladsen vil der blive en mur på ca. 1 meter til skibsværftet. Muligvis skal Dr. Vestergaards hus indgå som »mur« værn, ved at blive forstærket, ligesom Willys garage og fiskehandlen. Diget kan også gå uden om Vestergaards hus, d.v.s. at hans bestående dige vil blive forhøjet med 1 meter ca.
Denne etape vil koste ca. 1,5 mill. kr.
Etape 3 omfatter jorddige fra plejehjemmet langs Postvejens vestlige side til Store Toft.
2. og 3. etape vil kunne udbydes i offentlig licitation i 1986 og arbejdet kan være afsluttet i 1987.
FANØ KOMMUNE
Forslag til lokalplan nr. 24 - for et område til stormflodssikring af Nordby.
Et flertal i Fanø byråd har i sit møde den 03. september 1984 godkendt forslag til lokalplan nr. 24 for et område til offentligt formål.
To medlemmer af byrådet har afgivet en mindretalsudtalelse.
I overensstemmelse med lokalplanen er der udarbejdet en tilføjelse til bestående § 15-rammer samt tillæg nr. 6 til Fanø kommunes § 15-rammer.
Forslaget omfatter
Et område der strækker sig fra højere liggende arealer ved Gråbjerge mod nord, langs Langelinie og Postvejen, frem til Storetoft mod syd.
Forslaget betyder
At området, udlægges til anvendelse for etablering af en stormflodssikring af Nordby og åbne mulighed for, at stormflodssikringen udføres i form af et sammenhængende bygværk, bestående at' jord- og stendiger samt enkle betonkonstruktioner.
12101985
FANØ KOMMUNE
LOKALPLAN NR. 24 - for et område til stormflodssikring af Nordby
Under henvisning til kommuneplanloven [lov ni-. 687 af 28. december 1984) har byrådet i dettes møde den 9. september 1985 vedtaget det af 27. september 1984 offentliggjorte forslag til lokalplan nr. 24.
AREALET er beliggende på matr, nre. 257b og del af 20b, 57c, 57h, 66b, 70a, 78b, 89a, 97f, 118a, 155i, 178a, 245i, 424g, 459a, 471, 504a og 508 alle Odden by, Nordby, nord for Nordby. LOKALPLANEN er ændret i forhold til oprindelig planforslag, idet lokalplanen er indskrænket til kun at omfatte den nordlige del af forslaget.
VEDTAGELSE af planen betyder, at der inden for det udlagte område kan etableres stormflodssikring af Nordby i form af dige m.m.
OMRÅDET er beliggende inden for delområde 15 i kommunens udlagte § 15-rammer, samt i tillæg nr. 6 ti! Fanø kommunes § 15-rammer, godkendt af Ribe Amtsråd den 15. januar 1985. PLANEN vil blive tinglyst på de berørte ejendomme, og er offentlig tilgængelig på Rådhuset inden for almindelig åbningstid.
01101987
FANØ KOMMUNE
Fanø byråd vedtog den 28. september 1987 flg. lokalplanforslag:
Forslag til lokalplan nr. 24B for et område til stormflodssikring af Nordby.
LOKALPLAN NR. 24B
Forslag til lokalplan nr. 24C for et område til stormflodssikring af Nordby og Rindby.
LOKALPLAN NR. 24C
FORSLAGENE BETYDER
at der indenfor områderne etableres et bygværk som sikring mod vandindtrængen fra havet, til de lavereliggende dele af Nordby og Rindby. at der i nogle tilfælde ændres på tilkørsels- og adgangsforhold.
Digebyggeriet
ved Nordby skrider nu hastigt frem i august 1988. Det store norddige har de fleste vel allerede vænnet sig til, og syddiget er godt på vej til at gøre det samme.
Derimod bliver 3. etape, nok noget der griber mere ind i bybilledet. Langs hele havnefronten, fra Lille slippe til Svenskeren, er de store entreprenørmaskiner nu i fuld gang med at ændre bybilledet, for at gøre plads til stormflodssikringen. Forleden forsvandt det gamle tømmerskur fra Brinch Hansens tømmerhandel. Dét var nok en af de ældste bygninger, der var tilbage ved havnen. Haverne langs Østvejen er også forsvundet i grabberne på bulldozerne, så det hele er en stor byggeplads. I denne tid er Havnevej spærret, medens der lægges nye kloakledninger under vejen. Der er i stedet etableret omkørsel over parkeringspladsen ved Skibsværftet.
Digebygning i Nordby:
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /usr/local/www/mitfanoedk/www/Joomla/images/dige
Stormflodssikring 1988
Diget ved Havnevej